Select Page

Grupa Ingenico, globalni lider u beskontaktnom plaćanju, objavila je da će demonstrirati koncept Tap on Phone koji omogućuje sigurna plaćanja NFC-om na potrošačkim uređajima.

Mnoge zemlje širom svijeta postaju sve više bezgotovinsko društvo, gdje beskontaktna plaćanja – koja se obavljaju bankovnim karticama, mobilnim novčanicima ili nosivim materijalima – prate eksponencijalni rast. NFC kartice činile su 4 od 10 izravnih transakcija s malom vrijednošću, izvan SAD-a prošle godine. Prema tome, ima smisla za banke i preuzimatelje da svojim korisnicima mikro-trgovaca pruže jednostavna i troškovno učinkovita rješenja za prihvaćanje tih načina plaćanja na uređaju koji već koriste svakodnevno, tj. njihovom pametnom telefonu ili tabletu. U tom kontekstu, mobilni POS-ovi su proteklih godina cvjetali i postupno će se kretati prema PIN-u na mobitelu i Tap on Phone tehnologiji. To je dio općeg trenda u našoj industriji: dugoročni prelazak s čistog hardvera na softverska rješenja za prihvaćanje plaćanja.

Ova autentifikacija vlasnika kartica na temelju značajke Tap on Phone ilustrira sposobnost Ingenica da prenese svoju osnovnu stručnost u sigurnom prihvaćanju plaćanja od hardvera do softvera, od sigurnih POS terminala do sigurnih aplikacija za plaćanje, koje se mogu preuzeti na potrošačke uređaje. Ona se oslanja na aplikaciju za plaćanje i na back-end nadzor kako bi se osiguralo da je uređaj jednako siguran kao i tradicionalni terminali za plaćanje. Ovaj je protokol još uvijek u ranim fazama razvoja jer vijeće PCI-a još nije objavilo njihove certifikacijske specifikacije. Kada to učine, Tap on Phone će upotpuniti naš tradicionalni POS. Ova tehnologija smanjuje logističke troškove preuzimatelja i ulaganja unaprijed, omogućujući im da razviju nove poslovne modele, na primjer na temelju plaćanja po upotrebi.