Select Page

Na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni u Hrvatskoj i Sloveniji moguće je plaćati kriptovalutama, uz vrlo niske naknade za trgovce

Na ovogodišnjoj fintech konferenciji Shift Money, na štandu 4-star sponzora konferencije i našeg partnera GoCrypta, možete isprobati koliko je jednostavno plaćati kavu kriptovalutama na našim Billy fiskalnim blagajnama.

Naime, u suradnji sa slovenskim sustavom GoCrypto, Billy POS može zainteresiranim trgovcima brzo i jednostavno omogućiti primanje kriptovaluta kao što su Bitcoin Cash (BCH), Eli Token (ELI), Ether (ETH) i Bitcoin (BTC). Pri tom kupac ima fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti – trgovac će uvijek na svoj poslovni račun dobiti iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu.

Važno je napomenuti kako su transakcijske naknade za trgovce prilikom primanja kriptovaluta osjetno niže nego u slučaju plaćanja debitnim ili kreditnim karticama. Tako će trgovcu u trenutku transakcije iznos u kunama biti umanjen za naknadu od 1,25% za transakciju na blagajni, odnosno 1,45% ako se kupnja obavlja na internetskoj trgovini (webshopu). K tome, za trgovca je integracija plaćanja na njegovu blagajnu posve besplatna, a trgovac ne plaća niti mjesečnu naknadu za primanje kriptovaluta; za njega je jedini trošak tek naknada za transakciju.

Kupci za plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama trebaju skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svog kriptonovčanika.

Više o tome kako Billy fiskalne blagajne trgovcima omogućuju lak i nerizičan prihvat kriptovaluta saznajte na billy.hr/kripto-blagajna/.