Select Page

Kao tvrtka koja već preko 20 godina djeluje na polju elektroničkih transakcija kroz vrijeme smo doživjeli puno transformacija ovog sektora. Od elektroničkih transakcija, kartičnog poslovanja, preko internetskog bankarstva i primanja kriptovaluta na prodajnim mjestima, ETRANET Grupa uvijek gleda korak naprijed i prati trendove u našem sektoru.

Stoga smo se rado odazvali prijedlogu da za časopis News&Views American Chamber of Commerce in Croatia (AmCham Croatia) čitateljima u kratkom stručnom članku pustimo mašti na volju i zamislimo kako bi izgledalo bankarenje u AR/VR metaverseu.

Metaverse odnosno metaverzum kao novi buzzword kojeg je u svijet lansirao Facebook (koji je čak i promijenio ime u Meta) spoj je AR/VR tehnologija koje bi trebale prožeti svakodnevnicu. AR odnosno augmented reality (proširena stvarnost) orijentiran na smartfone i AR naočale, te VR odnosno virtual reality (virtualne stvarnost) orijentiran na VR headsetove već se godinama koriste i najavljuju kao next big thing u raznim dijelovima ekonomije.

Mi smo se za ovu priliku ograničili na bankarstvo, te pokušali zamisliti kako bi klijenti mogli obaviti neke svakodnevne radnje u AR/VR metaverse “bankovnoj poslovnici”.

Članak pronađite na donjem linku, a kompletan aktualni AmCham News&Views možete pronaći među svim publikacijama ove organizacije u AmCham Čitaonici.